Kokos cheescake
Bereiding
Voorbereiding

Zet de blikken kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. De kokosroom en het kokoswater scheiden zich op deze manier van elkaar en voor dit recept heb je enkel de room nodig. Je schept de room er de volgende dag gemakkelijk met een lepel vanaf en het overgebleven kokoswater kun je bewaren voor een smoothie bijvoorbeeld.

Bereiding

Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede springvorm en druk stevig aan op de bodem.

Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort tot deze zijn opgenomen. Roer vanille-extract samen met de kokosroom (van 1 blik) los en voeg al mixend toe. Voeg 100 gram geraspte kokos toe en klop tot en glad geheel, maar niet te lang.

Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven.

Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.

Smeer een laag lemon curd uit over de taart

Schep de kokosroom uit het tweede blik kokosmelk en klop stijf met de mixer. Mix er op het laatste moment ook een eetlepel poedersuiker doorheen. Smeer het uit over de cheesecake en versier met de nougatine nootjes en eventueel wat stukjes verse mango of ananas.