Aardbeien tiramisu
Bereiding

Giet de slagroom in een kom samen met 50 gram van de suiker. Klop de slagroom stijf.

Voeg de mascarpone toe aan de slagroom. Snijd een vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit eveneens toe. Meng dit goed door elkaar.

Pureer 200 gram van de aardbeien tot moes met een staafmixer, samen met de overige 20 gram suiker.

Giet wat appelsap in een diep bord. Dip de lange vingers door het sap en leg ze vervolgens op de bodem van een schaal. Als je van drank houdt kun je het appelsap eventueel vervangen door bijvoorbeeld witte wijn.

Giet een laagje van het slagroom-mascarpone-mengsel op de lange vingers.

Giet daarna de aardbeienpuree erover.

Dip de rest van de lange vingers door de appelsap en leg ze op de aardbeienpuree.

Maak tenslotte nog een laag met het slagroom-mascarpone-mengsel.

Snijd de overige aardbeien door de helft en garneer de tiramisu daarmee. Dek de schaal af met folie en laat de aardbeien tiramisu minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Strooi vlak voor het serveren een beetje poedersuiker over de aardbeien tiramisu.