Romige kip-kerrie met doperwten
Bereiding
Een dag van tevoren

Leg de kipfilets in een kookpan en voeg de bouillontablet en zoveel koud water toe totdat de kipfilets net onder staan

Verwarm het water, maar laat het niet koken! Dan wordt de kip droog. Zet het vuur na circa 6 tot 7 minuten uit en laat de kipfilets volledig afkoelen in de bouillon. Bewaar de bouillon!

Afmaken op de dag zelf

Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder en sambal op laag vuur totdat de ui zacht is.

Voeg de bloem toe en bak kort mee. Meet circa 500 ml van de bewaarde kippenbouillon af. Voeg beetje bij beetje, al roerend met de garde de kippenbouillon toe (je hoeft niet alle bouillon te gebruiken), totdat je een gladde saus hebt en laat enkele minuten op laag vuur pruttelen.Voeg dan de room toe aan de saus en laat zachtjes verder pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt.

Snijd de gepocheerde kipfilets in plakken en warm ze, samen met de doperwten en de helft van de peterselie, de laatste 5 minuten mee in de saus. Bestrooi de kip-kerrie vlak voor serveren met de overige peterselie.