Schil de aubergine half om half en sijn in blokjes. Snijd ook de paprika, courgette en tomaat in blokjes en snijd de champignon in vieren. Snipper de ui en knoflook.
Fruit de ui en knoflook aan totdat ze zacht zijn. Voeg de aubergine toe en bak enkele minuten zachtjes verder. Aubergine neemt veel vocht op, dus voeg indien nodig wat extra olijfolie toe om te voorkomen dat de aubergine droog wordt of aanbakt. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak weer enkele minuten verder. Voeg tot slot de champignons en tomaten toe en bak weer enkele minuten verder. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt met een vork los. Voeg dan de gezeefde tomaten en tijm en laat het nog even uur zachtjes pruttelen.
De saus is goed als de groenten en het gehakt zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bouw in een licht ingevette ovenschaal laagjes op van gehaktsaus, geraspte kaas (bewaar ongeveer de helft van de kaas voor de bovenkant) en lasagnebladen. Eindig met de gehaktsaus, plakjes mozzarella en geraspte kaas.
Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen zacht zijn.