Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg 1⁄3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg vervolgens de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, 1⁄3 deel van de grana padano toe en roer door.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.
Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.