Kip tandoori
Bereiding
Bereiding voor de marinade

Snijd de kipfilet in flinke blokjes en wrijf ze in met de gember en knoflookpuree. Laat ze nu 2 uur marineren in de koelkast.

Pak een koekenpan en zet op laag vuur. Doe 2 eetlepels olijfolie met de garam masala in de pan en voeg de inhoud, als deze lekker begint te ruiken, bij de yoghurt. Roer door en doe er nu de kip uit de koelkast bij.

Laat de kip op kamertemperatuur komen als je de saus gaat maken.

Bereiding voor de saus

Snijd de ui en de tenen knoflook fijn. Bak de uien, knoflook en het korianderblad met een scheut olie op zacht vuur zacht. Zet, als de uien zacht zijn, het vuur naar middelhoog. Voeg de gemalen koriander, flink snuf kaneel, paprikapoeder, gemalen komijn en garam masala toe. Roer door.

Voeg de kip toe en bak dit gaar

Snijd de courgette in blokjes en voeg samen met het blik tomaten, het bouillonblokje en de kokosmelk. Laat dit ongeveer 15 a 20 minuten koken op zacht vuur.