Laat de plakjes quichedeeg ontdooien
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli beetgaar, giet af en laat goed uitlekken in een vergiet of zeef. Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes en champignons op hoog vuur totdat het vocht uit de champignons verdampt is en ze goudbruin kleuren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de springvorm in met boter of olie. Verwijder het folie aan de onderkant van het quichedeeg en bekleed de springvorm met de plakjes quichedeeg. Druk de randen goed dicht. Verdeel het paneermeel over de bodem, gevolgd door de broccoli en de spekjes en champignons.
Klop de kookroom, eieren en de helft van de parmezaan los. Giet het eimengsel over de groenten. Bestrooi met de overige parmezaan en verdeel de andere kaas over de taart.
Bak circa 40 minuten in de oven. Laat de hartige taart voor het aansnijden iets afkoelen. Je kunt hem dan makkelijker snijden.