Neem de gehakt, laat op kamertemperatuur komen, voeg ei en brood en alle andere specerijen en kruiden toe en kneed dit goed door elkaar. Feta in kleine blokjes snijden. Maak dan ongeveer 18 plakjes gehakt (plat dus). Leg in het midden wat feta kaas en rol er nu heel stevig balletjes van. Doe ze in een schaal en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast. Bak ze om en om in ongeveer 6 minuten bruin en gaar; eventueel aan een prikker.
Bouillon in een kookpan, aan de kook brengen, rijst koken samen met de rijst en in laten dikken.
Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit hierin de ui en knoflook met het kaneelpoeder goudgeel. Voeg de courgettes toe en bak, al omscheppende, mee tot de plakjes beginnen te verkleuren. Doe de tomaten erbij, breng alles snel aan de kook en laat het vocht, al roerende, in 3-4 minuten verdampen.
Breng op smaak met fijngehakte muntblaadjes en gerapte citroenschil.