Breng een ruime pan met water aan de kook en los hierin het groentebouillonblokje op. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra je de rijst hebt afgegoten laat je het wat afkoelen.
Schil en versnipper de ui en snijd de wortel in kleine plakjes
Maak een marinade van knoflook, gember, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel zonnebloemolie en de sojasaus. Zet nog even apart.
Verwarm 1 eetlepel sesamolie samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze totdat hij glazig wordt. Vervolgens voeg je ook de wortel, tuinerwten, de marinade van sojasaus, sesamzaadjes en de voorgekookte rijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak het geheel zo'n 8-10 minuten.
Tussendoor roer je regelmatig zodat de rijst niet aanbakt.
Bak de eieren
Zodra de rijst en eieren gaar zijn kun je de borden opmaken. Verdeel de gebakken rijst over de borden en de eieren daaroverheen. Strooi de cashewnoten en bosui-ringen eroverheen en het gerecht is klaar om te serveren!