Roer alle ingrediƫnten voor het specerijenmengsel door elkaar.
Verhit een grote hapjespan met een scheutje olie en bak de ui, knoflook en paprika tot de ui zacht is. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
Voeg 3 eetlepels van het specerijenmengsel toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rijst, bouillon en de rest van het specerijenmengsel toe en roer door. Doe de mais en bonen erbij maar roer niet door. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken, of tot het vocht is opgenomen en de rijst bijna beetgaar is. Zet het vuur uit en laat nog 12 minuten nagaren. Haal dan pas de deksel van de pan en roer voorzichtig door.
Leg een tortilla op een snijplank en schep 2 flinke eetlepels gehakt-rijstvulling net onder het midden van de tortilla.
Strooi wat kaas over de vulling en rol de wrap op. Leg de burrito op de naad naar beneden op een bord en ga verder met de volgende. Herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de burrito's in een paar tellen rondom goudbruin en krokant.
Serveer de burrito's met de guacamole en zure room.