Speculaasbrood
Bereiding

Zet de melk in de magnetron en maak het een beetje warm (maar niet te warm, je mag er je vingers niet in verbranden)

Los de gist op in de lauwe melk.

Meng de bloem in een kom met de suiker.

Strooi het zout op de buitenste rand van de bloem en maak een kuiltje in het midden van de bloem.

Giet de in de melk opgeloste gist in het midden van het kuiltje en voeg ook de boter, olijfolie en het ei toe.

Strooi de speculaaskruiden over de bloem en kneed met de hand tot een stevig brooddeeg. Dat kan alvast 15 tot 20 minuten duren, dus een grote keukenrobot of broodbakmachine kan je hierbij makkelijk helpen.

Bol het deeg op, leg het in de kom en dek af met plastiek folie.

Laat een 30 tal minuten rijzen op een warme plaats rijzen.

Verbrokkel in tussen tijd de speculaas in stukjes.

Duw het gerezen deeg terug plat. Strooi er de stukjes speculaas en de parelsuiker over, rol het deeg terug op en leg in een brood bakvorm.

Laat het deeg een tweede maal op een warme plaats rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Bak het brood klaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.