Gaar de kipfilet in circa 30 minuten in een pan met water met een bouillonblokje.
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup en Griekse yoghurt in een kommetje. Knip of hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
Haal de kipfilets uit de bouillon en trek met behulp van 2 vorken uit elkaar. Voeg de helft van de cocktailsaus toe aan de kipfilet en zet weg tot gebruik. Dit mengsel kan prima een nacht staan, daardoor trekken de smaken goed in.
Laat de mandarijntjes uitlekken en houd er eventueel wat apart voor de garnering. Voeg de overige mandarijntjes toe aan het kipmengsel samen met nog de helft van de achtergehouden cocktailsaus. Roer alles goed door elkaar.
Verdeel de ijsbergsla over 4 kommetjes of glazen en verdeel hierover vervolgens het kipmengsel. Schep de resterende saus over de glazen en garneer met de achtergehouden mandarijntjes en eventueel wat kruiden. Serveer direct.